tirsdag 27. april 2010

Ønskeliste

Jeg ønsker meg:

- scoreboard
- skjærebrett med mål i cm og kniv
- scrappealbummer
- roser, roseknupper, gardeniaer, liljer osv fra Papirloftet
- mønsterark
- dobbeltsidig tape til scrapping
- kant\hjørne punchere
- QK-dies

og mye mye mer

Litt av det jeg har laget

Her ute i havgapet er det for tiden, tross dystre meldinger, fantastisk nydelig vårvær. Og når sola skinner i vinduskarmen er ikke jeg som katta og legger meg ned for å nyte varmen inne, nei jeg kler på meg selv og ungene og flytter ut. Dermed har mine altfor mange blomsterbed fått betraktelig mer oppmerksomhet en scrappesakene den siste tiden.

I mangel på noe nytt å vise frem, tenkte jeg at jeg skulle legge ut noen bilder av tidligere produksjoner. Ikke alle jeg er like fornøyde med, men jeg ser helt klart en utvikling hos meg selv fra jeg begynte til nå.


Dette er mitt første forsøk på et bryllupskort... ble vel ikke akkurat slik jeg hadde sett det for meg, men det gikk i alle fall i fargene til bryllupet.



Dette kortet lagde jeg til svigerinna mi da hun ble 20. Orkideen er fra Nille faktisk, og teksten er laget med QK-alfabetet jeg ikke husker navnet på.


Da minstemann ble døpt lagde jeg invitasjonene selv. Helt enkle blå kort med en bamse laget med QK.


Dette bryllupskortet lagde jeg til søskenbarnet mitt giftet seg. Fargevalget kan virke noe vel dystert, men det passet med bryllupet, som absolutt ikke var dystert, men fargene :) Og rød er jo kjærlighetens farge.




Dette er to av babykortene jeg lagde i fjor. Var mange gutter som kom til da. Det med de tre blomstene på ble laget mens jeg var høygravid og hadde særdeles liten tålmodighet foran scrappepulten...

Vel det er litt av det jeg har laget. Har myyyyye mer liggende, men min lille ranglefant er ikke i leke humør lengre nå... så da får jeg vel se om jeg får i ham litt mat før vi muligens tusler ut i solen igjen. I kveld er i alle fall planen at jeg skal scrappe litt, mens mannen ser masterchef... ikke helt min type undreholdning det, selv om jeg sikkert har litt å lære på matfronten ;)

torsdag 22. april 2010

Bestillingskort til konfirmant

For en liten tid tilbake fikk jeg min første bestilling på kort fra noen utenfor min nærmeste familie. Dette synes jeg var både kjempespennende, skummelt og litt utrolig på en og samme tid. I tillegg ble jeg selvsagt veldig stolt over at noen synes det jeg lager er så fint at de er villig til å betale for det. Men akkurat det punktet synes jeg er vanskelig, for hvor mye skal man ta for noe en lager fra grunnen? Det er mange som tror det at en bare setter seg ned og klistrer på noen greier her og der, og så vips har man et kort... men det er nok mer av en prosess en som så. Først skal man ha en ide som utgangspunkt, med andre ord først ser jeg for meg det jeg vil lage. Så setter jeg meg ned og lager en grov skisse på et stykke papir. Deretter må jeg finne utgangspunktet for fargene jeg skal bruke. Jeg vet jo stort sett om jeg skal lage til gutt eller jente, om det er til baby eller konfirmant, bryllupskort osv. Men det finnes uendelige nyanser av blå og rosa, og alle andre farger for den del. Det jeg gjør er derfor ofte å ta utgangspunkt i det som blir sentrum av kortet eller de blomstene jeg har tenkt å bruke. Så finner jeg papir\pynt som passer med fargene og det jeg ser for meg. Og ganske ofte finner jeg at jeg mangler akkurat den tingen som ville gjøre resultatet slik jeg visualiserer det inni hodet mitt. Og dermed ender jeg med en liten shopperunde på nettet.

Når jeg så har funnet det jeg trenger og har planen klar begynner arbeidet med skjæring av papir, liming, klipping, prøving og feiling. Jeg legger på alt som skal være med før jeg begynner å lime. På den måten kan jeg endre på det jeg ikke er fornøyd med. Deretter limer jeg på lag for lag. Og tro det eller ei, men det er ikke bare fremsiden som dekoreres. Nei, kortscrapping innebærer å lage en helhet som går igjen på alle sidene i kortet. Og på baksiden har jeg som regel min egen logo.

Alt i alt en omstendelig prosess som tar litt tid. I tillegg kommer kostnadene på utstyret som brukes. Scrapping er ikke den dyreste hobbyen, men heller ikke den billigste! Så skal du ha et kort fra meg som er spesialbestilt med navn osv så må du nok ut med minimum 60 kr eller mer. Prisen beregnes etter arbeidsmengde, tidsbruk, utstyrskostnader og eventuell frakt.

Men dette er vel ikke så mye vits i å legge ut om i det vide og breie... regner ikke med at jeg bli nedrent av bestillinger fremover...

Her er konfirmantkortet jeg lagde til min første kunde:







mandag 19. april 2010

Bestillingskort til babygutt

Min kjære mamma ba meg lage et enkelt kort til sendamaten hun kjøpte til Helene. Så jeg rotet i hop dette her i en fart! Calaene er fra Lysgården på Skaret, og blomstene er fra Panduro.



Konfirmasjonskort

Når jeg skal lage kort til enkelte anledninger hender det at jeg står litt fast på hvordan jeg skal gripe an enkelte ting, eller jeg er tom for ideer. Det fine med å scrappe er da det vi scrappere kalle scraplifting. Det er å låne andres ideer og gjøre dem til sine egne. Så når jeg er inne i en kreativ tørkeperiode surfer jeg gjerne rundt på diverse blogger for å få innspill eller ideer til noe jeg skal lage. Og etterhvert finner man seg selvsagt sine favoritt scrappeblogger. En av de jeg titt og ofte kikker innom, og som virkelig kan sine ting er Kaia fra Kaia's side.

Og hos Kaia var det jeg fant ideen til konfirmantkortet jeg har laget. Hun hadde fått bestilling på det og fått ideen av ei venninne, men resultatet hennes er min inspirasjon! Så dermed fikk Elias seg bokstavkjeks, mens esken ble til dette:



Dette er kort og gaveeske i ett, med en liten fyrstikkeske inni bilen til å putte pengene oppi. Så får en bare håpe på at konfirmanten blir fornøyd.

fredag 16. april 2010

Heldige meg

Se hva jeg var så heldig å vinne da folkens!



Denne flotte blogcandyen vant jeg fra Hege. Heldig jeg ja! Tusen takk Hege!

torsdag 15. april 2010

Award

Er så heldig at jeg har fått denne flotte awarden med min gode venninne Randi som har den flotte bloggen Borte bra, men hjemme best. Tusen takk for den kjære Randi! Veldig koselig å bli satt pris på!



Med awarden følger det to oppgaver:
* Fortelle 10 ting som gjør deg glad
* Sende awarden videre til 10 andre bloggere,
med noen ord om hvorfor nettopp de får den

10 ting som gjør meg glad:

1) De tre fantastiske mennene i mitt liv
2) Min utrolig fine familie og svigerfamilie, og alle mine unike venner
3) Å gå på tur i det flotte kyst-\fjell-landskapet her vi bor og se Kira kose seg
4) Lukten av sjø i luften en vakker sommerdag
5) Å få utløp for kreativiteten gjennom scrapping av album og kort
6) En stille kveldsstund sammen med min kjære mann, god mat og tente lys
7) Å se prosjektene som svirrer oppi hodet komme til liv i hus og hage
8) De tindrende øynene til mine barn når de forteller meg noe fint\spennende de har opplevd
9) Nye opplevelser og nye steder sammen med familie og venner
10) Verandaliv med en god bok, jordbær og cider\martini atzi i glasset en varm sommerkveld

10 bloggere som fortjener denne awarden og hvorfor:

Nina fra Ninas lille gale verden for all inspirasjon på interiør og hagefronten, og fordi hun alltid skaffer det jeg er på jakt etter gjennom butikken sin.

Min kjære svigerinne Therese fordi hun er sånn en fantastisk tante til mine to engler, alltid stiller opp som privatfrisør og generelt er ei sprudlende og positiv jente jeg setter stor pris på!

Eva Kristin fordi hun er så blid og smilende hver gang vi treffes i forbifarten.

Ragnhild fra fantastiske Trådsnellas håndarbeid fordi hun er så fantastisk kreativ og sprer om seg med gode ideer til interiør og andre prosjekt.

Kims flotte tante Grete fordi at hun tross de store hindringer en lang vinter og et stygt armbrudd påførte henne alltid er smilende og blid, og med en fantastisk humor!

Tante Eva som alltid er med på en spøk, og fordi hun nesten (bare nesten) snakker så mye om trening og livsstil at jeg også blir treningsnarkoman :P

Karina fordi hun tross de store smertene sykdommen hennes påfører henne, og som til tider hindrer henne i å gjøre det hun vil i livet, alltid er positiv og omtenksom overfor andre. Og fordi hun tross disse smertene aldri vakler i troen på sin frelser!

Min svigerinne Laila for at hun deler sine fantastiske reiseopplevelser med oss, og for all informasjon om turmål i Norge.

Letta og Finn fordi de er fantastiske mennesker, og fordi Lettas flotte bilder inspirerer meg som nybegynnende hobbyfotograf.

Den fantastiske Aunefamilen som har en lukket blogg og derfor ikke linkes, fordi de er de de er, og en inspirasjon som foreldre!

tirsdag 13. april 2010

mandag 12. april 2010

Babykort til jente

På lørdag kom mitt søskenbarn, Anne Hilde og hennes lille familie på besøk til farmor på Eide. Mamma og jeg hadde jo gått sammen om en gave, men siden det er vanskelig å få alt til å klaffe for tre forskjellige husholde, og på grunn av andre årsaker har vi ikke vært på barselvisitt enda. På fredag fikk vi vite at de kanskje kom til Eide lørdagen, og siden lille skjønne Live nå er 6 måneder, og det ikke ser ut til at vi får bedre tid framover fant vi ut at vi skulle levere gaven der i stedet. Det var ikke helt avklart om og når de eventuelt skulle komme så da jeg fikk melding fra min tante om at nå var de der, ja da fikk jeg det travelt.

i helga har det nemlig vært urtolig nydelig vårvær her ute, så scrappetingene har fått ligge på vent til kveldene. Men helt ærlig så har jeg vært så sliten når kvelden endelig kom at det ikke har blitt gjort så mye på den fronten! Kreativiteten har heller fått utløp gjennom arbeid i hagen.

Men skal en gi en gave må en jo ha et kort, så dette her rotet jeg i hop på ca 15 minutter. Helt enkelt, men ble ganske så fornøyd selv. Og mottakerne likte både kortet og gaven.



Nå er jeg i full gang med vårens konfirmantkort, bare ett for oss i år :) Så det kommer et innlegg om det ganske snart. Har scrapliftet ideen til det kortet fra ei meget kreativ dame som lager mye flott. Skal linke til bloggen hennes i innlegget så får dere se.

Når konfirmantkortet er i boks må mine egne prosjekt legges til side en liten stund. Fikk nemlig bestilling på 3 stk kort i helga. Kjempeartig at noen liker det jeg lager og faktisk er villig til å betale for det! Så jeg må legge meg i selen og lage noe flott så kanskje det blir flere oppdrag! Første gangen dette for meg så jeg er usikker på pris osv, men syns det er kjempestas og er litt småstolt! Syns jo selv jeg har mye igjen før jeg blir helt på topp, så da er det ekstra stas!

Men nå kaller morspliktene så da får heller kreative utspill legges på is til i kevld! Vi blogges!

onsdag 7. april 2010

Gaveeske til babygutt

I april blir min bestevenninne, Helene, mamma for fjerde gang og til prins nummer to. Dette er første gang vi bor på samme sted når hun får baby, og jeg gleder meg som en unge til å få se gullgutten helt nyfødt. Jeg har jo som kjent bare en bror, men Kim har jo tre søsken så det blir en del tanteunger der. Men selv om vi er ekte tanter til mange så føler både Helene og jeg oss som tanter for hverandres barn! Helene er jo mer som en ekstra søster enn en venninne!

Til den lille prinsen kommer har jeg nå gaveesken klar. Utgangspuktet var en eske som inneholdt en kaffekopp og et tefat jeg fikk på bursdagen min, og resultatet ble som følger:

























Eggekartong som bursdagskort i påsken

Inspirert av påsken, og egentlig i mangel på andre ideer dagen før min pappas bursdag ble en eggekartong (den lilla typen med sjokoladeegg i) forandret til en gaveeske og bursdagskort i et, i akkurat perfekt størrelse til pengene pappa fikk i gave av oss ungene og mamma.

Ble i grunnen bare tålelig fornøyd med dette her... men siden inspirasjonen var totalt fraværende etter netter med lite søvn og en stk snørrete baby, ja så får man vel bare ta til takke med tilsvarende resultater.



Gaveeske

Du tar en helt vanlig konfekteske. I dette tilfellet brukte jeg en Kong Haakon eske, men alle konfektesker eller andre pappesker kan brukes. Men husk at dersom du bruker store esker kan det være en fordel å kle dem med gavepapir i stedet for mønsterark. Da slipper du å bruke opp mange ark på en eske.



Så er det bare å måle opp sidene på esken og klippe ut paneler i riktig størrelse og ønsket farge. Det beste er nok å bruke et skjærebrett slik at du får helt rette kanter og lengder, men om du ikke har det går det bra med saks. Jeg har brukt saks og tapetkniv i arbeidet med denne esken, da skjærebrett og scoreboard står på ønskelisten enda. Kantene på papiret blir noe røffere, og det blir noen små sjønnhetsfeil her og der. Men med de fargene jeg valgte til denne esken førte dette bare til et mer rustikk preg i mine øyne.

Jeg hadde bare mønsterark for hånden denne gangen, og siden ingen av dem var store nok til å dekke hele lengden på lokket valgte jeg å gjøre det på en litt annen måte. Jeg tok et meget prangende mønsterark i midten, med et ensfarget ark utenfor. For å skjule skjøtene brukte jeg et ricrac-bånd i naturhvit. Så var det bare å pynte i vei med blomster og annet i ønsket farge.

Resultatet ble som på bildet nedenfor. Jeg er sånn passe fornøyd med helheten, men liker lokket veldig godt! Foreldrene til den lille prinsessen ble i alle fall veldig glade og rørte over gaven, så da kan en vel ikke annet enn å kalle det vellykket!









torsdag 1. april 2010

Mer blogcandy

LillMi's hverdagsboble har denne flotte candyen gående:

Blogcandy 3



Enda en flott blogcandy hos PapirHobby