søndag 21. mars 2010

Fotballkort

På fredag ble eldstegutten i nabohuset 9 år, og her i huset er han som en slags liksomstorebror for Elias. Elias sier til stadighet at når han blir stor så skal han ..... slik som Nichlas. For de som lurer er Nichlas storebroren til Elias sin gode venninne (og innimellom kjæreste) Liv Marit, og sønnen til min gode venninne Anne Lise. Så selv om han er mye eldre enne ungene her i huset gir vi selvsagt en liten gave til tøffingen.

Nichlas er en fotballgutt av rang, og hva passer vel da bedre enn et fotballkort? Jeg tok et svart kort med en åpen firkant på fronten. For å lage en litt stilig effekt tok jeg et transparent ark og limte inni firkanten. Så stanset jeg ut fotballene med Quickkutz-pressen min. Jeg limte så noen fotballer utenpå kortet etter å ha prøvd meg fram med ulike løsninger.





Så fant jeg noen gullbokstaver med glitter på som jeg syns passet på et kort til en gullgutt! Og i tillegg syns jeg kontrasten mellom alt det sorte og hvite og gullbokstavene ble litt stilig.



Bursdagsgutten ønsker seg penger, for han er i sparemodus. Så jeg tenkte at det var greit å kunne lukke kortet ordentlig igjen. Derfor ordnet jeg en lukkemekanisme med svart sheerbånd som knytes. Båndet er festet med fotballer på hver side av innsiden på kortet. På den måten vises ikke limen, og det blir litt stilig dekor inni kortet også.







Så nå gjenstår bare å putte inni en seddel i blå valør og overrekke gaven til den glade 9-åring i selskapet i ettermiddag!

lørdag 20. mars 2010

Babygaven er ferdig



Jeg syntes ikke det passet så godt med den orginale fargen på passepartouen når rammen ble rosa, så jeg bestemte meg for å kle den med rosa papir. I og med at dette er en ramme som jeg har tenkt skal inneholde et bile av Ingeborg som baby valte jeg et papir med ordet baby i mange varianter på. For å gjøre den litt mer orginal tok jeg på en barnevogn og en gyngehest, og pyntet med en babyrosa blonde øverst og nederst. Som dere ser på de to neste bildene.





Resultatet ble da slik:



Jeg har ikke annet bilde av vesla til Solveig og Jonas enn det som var i lokalavisa. Og jeg syns at de selv skal få velge hvilket bilde de vil ha i rammen. Så nå er det bare å få pyntet den tomme konfektesken som skal bli en fin gaveeske, og håpe at gaven faller i smak hos de nybakte foreldre!

fredag 19. mars 2010

I glass og ramme



Denne rammen har jeg to av (i svart vel og merke), og den ene har hengt på veggen med babybilder av Elias i helt siden han var liten. Planen var derfor at jeg skulle ha bilder av Lucas inn i den andre, men så kikket jeg på bildene av dem her en kveld og syns at de er så like som nyfødt. Så for at jeg skal vite hvem som er hvem fant jeg ut at jeg skulle scrappe litt rundt bildene på det hvite passepartouet og få med navnet deres og fødselsdato. Tenkte at det kunne bli litt finere og mer originalt en bare noen enkle bilder i en ramme på veggen :) Etter mye tenking kom jeg fram til at jeg skal ha lysblå bokstaver til navnet deres, og at jeg skal ha et nyfødt bilde av Elias ytterst på venstre side, og et av Lucas til høyre. I midten skal jeg scrappe noe om nyfødte prinser inkludert fødselsdatoene. I mellom bildene kommer navnene deres slik at vi vet på hvem det er bilde av på hvilken side... kroket forklart dette, men skal ta bilde når jeg kommer i gang så dere får se hvordan jeg tenker. Må bare få lagd ferdig rammen til Ingeborg Theoline først.

Den andre rammen sparer jeg til jeg eventuelt får flere barn, eller så tar jeg 1-årsbilde av begge i den når Lucas blir så stor :) Kan hende jeg kjøper flere også og lager en av dem når de er 6 måneder... får se neste gang vi er i Trondheim på IKEA :)

onsdag 17. mars 2010

Ny blogg og forsøk på babygave

De siste dagene har jeg hatt Elias hjemme med halsbetennelse, og dette har medført mye stillesitting foran dataen. Facebook blir kjedelig i lengden, så jeg har surfer på scrappesider og scrappeblogger for å få litt inspirasjon. Problemet nå er at hodet er stappfullt av ideer for det ene og det andre på den kreative fronten, og ikke bare scrapping, men mye annet også. Problem? sier dere vel nå og lurer på om jeg er helt skrullete. Vel problemet er ikke alle ideene og tankene jeg har for hva jeg kan og vil lage, men at tiden ikke strekker til. Jeg er jo hjemmeværende for tiden så en skulle tro at jeg hadde tid til det jeg vil, men babyen min er ikke akkurat av det tålmodige slaget, og vi andre som bor her er ikke av det mest ryddige slaget... så mye tid går med til kos og lek med Lucas, som jo er det viktigste, og huslige gjøremål og sysler. Når mannen og eldstemann kommer hjem går det slag i slag med middag, kos og lek, og diverse ærender, så det er først når begge ungene er i seng at en har tid til det en selv ønsker å gjøre. Når en da i tillegg er midt oppi oppussing av en kjeller, og til dels resten av huset også, og ikke har annet sted til hobbyen enn spisestuebordet på stua\kjøkkenbordet, ja da blir det ikke ofte en setter seg ned...

Men nå flommer det over oppi hodet mitt, og jeg føler at jeg må få utløp for litt av kreativiteten. Så i dag når Lucas la seg til å sove, tok jeg fram maling og pensel og fant noen chipboard bokstaver jeg aldri får brukt siden de har så forskjellige mønstre, og ikke minst er så altfor fargerike. Nå er de malt rosa og skal brukes til pynt på en ramme som skal bli gave til ei søt lita prinsesse. Jeg håper i alle fall at jeg syns det blir bra når malingen på rammen og bokstavene har tørket. Men om de ikke blir brukt på rammen så blir de nok brukt på gaveesken jeg skal lage. Jeg skal nemlig scrappe fin en tom konfekteske som skal brukes som gaveeske\kort. Håper at det blir en gave som mottakernes foreldre setter pris på.

Her kommer det noen bilder av gaven til vesle Ingeborg Theoline. Ikke helt ferdig enda altså, da jeg skal fikse noe å ha inni rammen også og gaveesken selvsagt! Men slik blir den om jeg bestemmer meg for å lime på bokstavene (det har jeg ikke gjort enda)... Hmmmm vurdere vurdere ;)